30.1.07

4 ... από το κάτι

Sponge Horizon Touch Heavens by ~sportula


- Όπως το σφουγγάρι, να μπορούσα να απορροφήσω οτιδήποτε βρωμίζει τη ζωή σου. Να εισχωρήσει μέσα μου ετούτη τη βρωμιά που μόνο να κολλάει σαν βεντούζα ξέρει. Με τρεχούμενο νερό να καθαριστεί έπειτα η βρωμιά, να μην αφήσει απομεινάρια στο σφουγγάρι. Όχι μοναχά την δική σου βρωμιά αυτέ, αλλά κι αλλουνού. Έχω καιρό που δεν έχω σφουγγάρι, ξεράθηκε με τη βρώμα μέσα του το τελευταίο, περίμενα να ανοίξει άλλος τη βρύση. Αυτέ πλύθηκες το πρωί;

- Η νύχτα είναι σφουγγάρι. Ξυπνάς το πρωί και έχει μαζέψει πάνω της όλο το βάρος. Και ξεκινάς πάλι από την αρχή. Αλλιώς. Μη μου μιλάς για αυτά που λες ότι έχεις αφήσει πίσω σου. Διάλεξε. Θα τα βρούμε πάλι μπροστά μας. Αυτό το σφουγγάρι που δεν ξέπλυνε, δεν είχε επάνω τη βρώμα του. Είναι αυτό που σε ρούφηξε. Διάλεξε. Το κρατάς σαν άλλο κομμάτι του εαυτού σου. Το πετάς μαζί μ' ένα κομμάτι του εαυτού σου. Διάλεξε.

- Διάλεξα ήδη. Διάλεξα ήδη σου λέω.

- Το ξέρεις πως όποιος έχει ανάγκη να το φωνάξει, έχει ανάγκη να το ακούσει ο ίδιος; Το ξέρεις ότι όποιος έχει ανάγκη να το επαναλάβει, έχει ανάγκη να το ξανακούσει; Το ξέρεις πόσο εύκολο είναι να κάνω τον έξυπνο; Το ξέρεις ότι σου είπα αυτά που δεν έχω πει στον καθρέφτη μου; Το ξέρεις ότι η επανάληψη κουράζει; Το ξέρεις ότι δεν έχει μείνει άλλη φωνή; Κι αυτό το άδειο που νιώθεις μετά από ένα ουρλιαχτό τι είναι; Τα έχεις κάψει όλα;

- Τα ξέρω και είναι φορές που θα προτιμούσα να μην τα ξέρω. Πάμε στον Λυκαβηττό να ουρλιάξουμε αυτά που δεν καήκανε;

- Όχι στον Λυκαβηττό. Θα βρω το σφουγγάρι μου.

- Τότε στο αμάξι μέσα με δυνατή μουσική. Εκεί ξέρεις συχνά έχω θελήσει να σου ουρλιάξω. Σε λίγο θα θέλουμε σφουγγάρισμα αντί για σφούγγισμα. Αν θες, αντιπρότεινε.

- Έτσι. Μέσα στο αυτοκίνητο τσίτα. Man is the baby εγώ. Εσύ;

- i've got the road in my blood 'cause you stole my heart away, εγώ.

3 comments:

ΓΑΪΔΑΡΑ said...

ενδιαφέροντες διάλογοι... ωραία ατμόσφαιρα!
αυτή και αυτέ... χάρηκα! :)

αυτος said...

γαϊδάρα απ' ότι βλέπω το nick σας, είναι παραπλανητικό. Το δε blog σας "πλανητικότατο". Κι εγώ χάρηκα. Να κι ένα χαμόγελο...από το κάτι :)

αυτη said...

χαμόγελο κι από ΄μενα γαϊδάρα :)