7.2.07

11 ... από το κάτι

Tunnel by ~bucz

- Το μάκρος του τούνελ ίδιο είναι κάθε φορά που το διασχίζω. Μικρή έλεγα μέσα στο αυτοκίνητο (ενώ περνούσαμε κάποιο τούνελ): "τώρα κλείσαμε τα ματάκια μας;" και συγχρόνως τα κρατούσα ορθάνοιχτα για να δω τη στρογγυλάδα της άκρης του, το φως να γλυκαίνει την τρομάρα. Τα ματάκια παρέμειναν αλλά τώρα τα σφραγίζω συχνά, από πανικό. Περνάει ένα 24ωρο και το χθες θυμίζει πιο ελαφρύ, λες και χωνεύτηκε με το πέρασμα της ώρας. Να ρε αυτέ, αυτό μου μοιάζει πως το κάνεις ανά πάσα στιγμή, να με περιμένεις μέσα στο τούνελ και να μου λες: "ξεστραβώσου, να δες πως φωτάει εκεί έξω".

1.
- Δε θα συνεχίσω την ιστορία. Γιατί το μέσα μου, τώρα δε βγαίνει έξω μου. Και το μέσα δε χωράει σε γραμματάκια ώρες - ώρες. Δεν ξέρω αν θα είμαι. Αλλά με συγκίνησες. Βλαμμένο.
2.
- Θα απλώνεις τα χέρια με κλειστά τα μάτια και θα πιάνεις τον υγρό τοίχο. Και θα προχωράς. Μόνη σου. Και μη φοβηθείς για εμπόδια. Θα τρέχω μπροστά και θα τα μαζεύω όλα. Και θα βγεις μόνη σου στο φως. Αφού τον ξέρεις το δρόμο. Δε γεννήθηκες για σκοτάδι. Είσαι εδώ για το φως.

4 comments:

2 Shots of Happy, 1 Shot of Sad said...

Να, αυτό να μην ξεχνάς ποτέ Αυτή. Πως σ'όποιο τουνελ κι αν βρεθείς, είτε από λάθος είτε από επιλογή, πάντα στην άκρη του,καπου εκεί πίσω, υπάρχει το φως κι ας μην το βλέπεις ακόμη.
Κι εσύ Αυτέ, να μην ξεχνάς να της το θυμίζεις.

αυτος said...

2+1 shots happy+sad: θα μασουλάμε ατελείωτα σοκολάτα πορτοκάλι και θα βγαίνουμε απ' το τούνελ. Για τις extra θερμίδες υπέθυνη εσύ...

αυτη said...

2+1 shots happy+sad το τούνελ ποτέ δεν είναι επιλογή, αλλά συχνά χρειάζεται να το διασχίζω για να φτάσω στον προορισμό. Αυτέ να θυμηθείς στον χάρτη της επόμενης ιστορίας μας να παρακάμψουμε το τούνελ.

2 Shots of Happy, 1 Shot of Sad said...

Αυτέ, αναλαμβάνω την ευθύνη, no worries :)

Αυτή, εδώ θα το παίξω πνεύμα αντιλογίας και θα διαφωνήσω. Κάποιες φορές ναι,δε μπορείς να το αποφύγεις και χρειάζεται να το διασχίσεις για να φτάσεις στον προορισμό σου. Συχνά όμως το τούνελ είναι απλά μια κακή επιλογή.Θέλουμε να κάνουμε τη ζωή μας δύσκολη? Μας αρέσει να έχουμε ένα δράμα στη ζωή μας? Ποιος ξέρει..Όπως και να χει πάντως, πάντα κάτι καλό βγαίνει από κει μέσα.